Golf Today - Over 80000 pages of golf information
Golf News

US Open 2015

Trivia Quiz

How well do you know the U.S. Open? Try this trivia quiz:

FRONT NINE (5 points each)

1. Who holds the largest margin of victory at the U.S. Open?

a.) Rory McIlroy

b.) Tiger Woods

c.) Willie Smith

2. Where was the first U.S. Open played?

a.) Shinnecock Hills

b.) Chicago Golf Club

c.) Newport Country Club

3. Who was the last player to successfully defend his title in the U.S. Open?

a.) Ben Hogan

b.) Curtis Strange

c.) Andy North

4. Name the only player to complete the career Grand Slam at the U.S. Open.

a.) Jack Nicklaus

b.) Bobby Jones

c.) Gary Player

5. Who is the only player to lose three U.S. Open playoffs?

a.) Greg Norman

b.) Arnold Palmer

c.) Sam Snead

6. Which golf course has held the U.S. Open the most times?

a.) Oakmont

b.) Medinah

c.) Baltusrol

7. Four players have shot 63 in the U.S. Open. Who was the most recent?

a.) Steve Stricker

b.) Vijay Singh

c.) Jose Maria Olazabal

8. Name the only player to finish under par in three straight U.S. Opens.

a.) Tiger Woods

b.) Lee Janzen

c.) Curtis Strange

9. How many times has Phil Mickelson won the silver medal for finishing second in the U.S. Open?

a.) 6

b.) 5

c.) 4

BACK NINE (10 points each)

10. Who holds the record for lowest 72-hole score in the U.S. Open?

a.) Martin Kaymer

b.) Rory McIlroy

c.) Tiger Woods

11. Name the first American-born player to win the U.S. Open.

a.) John McDermott

b.) Walter Hagen

c.) Chick Evans

12. Which player lost the largest 54-hole lead in U.S. Open history?

a.) Mike Brady

b.) Greg Norman

c.) John Schlee

13. Who recorded the highest score on a single hole in the U.S. Open?

a.) John Daly

b.) Kevin Na

c.) Ray Ainsley

14. Billy Burke won the longest U.S. Open ever in 1931 by one shot at Inverness. How many holes did he play?

a.) 90

b.) 108

c.) 144

15. Name the oldest U.S. Open champion

a.) Julius Boros

b.) Hale Irwin

c.) Raymond Floyd

16. Who was the last player to win in his U.S. Open debut?

a.) Francis Ouimet

b.) Jack Fleck

c.) Jerry Pate

17. Since the world ranking began in 1986, which player had the worst ranking when he won the U.S. Open?

a.) Scott Simpson

b.) Steve Jones

c.) Hale Irwin

18. Name the last amateur to win the U.S. Open.

a.) Bobby Jones

b.) Johnny Goodman

c.) Olin Dutra

19th HOLE (25 points)

Who was the last player to make birdie on the 72nd hole to win the U.S. Open by one shot?

a.) Bobby Jones

b.) Arnold Palmer

c.) Payne Stewart

 

Answers (scroll down)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. b

2. c

3. b

4. c

5. b

6. a

7. b

8. c

9. a

10. b

11. a

12. a

13. c

14. c

15. b

16. a

17. b

18. b

19. a

 





BMW International Open R3: Six-way tie for lead in Germany

Travelers Championship R3: Paul Casey takes Travelers lead with stunning round

American Family Insurance Championship R2: Stricker slips back as Toledo takes lead

Latest Official World Golf Ranking

Current European Tour Race to Dubai Standings

Current PGA Tour FedEx Cup Standings



LET & Leadingcourses.com partnering to promote best championship courses

Swedes in search of major success at Jabra Ladies Open

IK Kim & Catriona Matthew will return to Royal Lytham

Laura Davies first woman to compete in Staysure Tour event

Walmart NW Arkansas Championship R2: Minjee Lee & Nasa Hataoka sharing top spot in Arkansas

More news

Mickelson brings Major appeal to Scotland

Reed aiming to master Gullane as he returns to the Aberdeen Standard Investments Scottish Open

Fitzpatrick joins PGA TOUR as Special Temporary Member

Phil Mickelson apologizes for US Open conduct

Aussie Open champion Peter Thomson dies aged 88

In-form Fleetwood eyes glory in Germany

Fleetwood ready to carry momentum into Scottish Open

More news

Rickie Fowler, Puma & Arnie Army to honor Arnold Palmer

Sketchers unveil 2018 GO GOLF collection

© Golftoday.co.uk 1996-2018 - Terms & Conditions - Privacy Policy - About Us - Advertise - Classifieds - Newsletter - Contact Us