Golf Today - Over 80000 pages of golf information
Golf News

2016 PGA Championship

Trivia Quiz

How well do you know the PGA Championship? Try this quiz:

1. What is the name of the PGA Championship trophy?

a.) Hagen Cup

b.) Wanamaker Trophy

c.) Ted Bishop Trophy

2. Where was the first PGA Championship played?

a.) Valhalla

b.) PGA National

c.) Siwanoy

3. Which player withdrew that enabled John Daly to get in as the ninth alternate - and win - the 1991 PGA Championship?

a.) Jay Haas

b.) Nick Price

c.) Fuzzy Zoeller

4. Who holds the record for largest margin of victory in the PGA Championship?

a.) Tiger Woods

b.) Jack Nicklaus

c.) Rory McIlroy

5. The oldest player to win a major captured the PGA Championship in the state of Texas. Can you name him?

a.) Byron Nelson

b.) Jerry Barber

c.) Julius Boros

6. On which course did two players shoot 63 in the same PGA Championship?

a.) Valhalla

b.) Riviera

c.) Atlanta Athletic Club

7. Who is the only player to win the PGA Championship twice on the same course?

a.) Tiger Woods

b.) Jack Nicklaus

c.) Walter Hagen

8. Who had the highest score in the final round by a PGA champion?

a.) Vijay Singh

b.) Shaun Micheel

c.) Lanny Wadkins

9. Name the first player to win the PGA Championship in a sudden-death playoff.

a.) Jeff Sluman

b.) Lanny Wadkins

c.) Jack Nicklaus

10. Who was the last player to win the PGA Championship in back-to-back years when it was match play?

a.) Walter Hagen

b.) Gene Sarazen

c.) Denny Shute

11. Who is the only player to win the PGA Championship in three decades.

a.) Jack Nicklaus

b.) Gary Player

c.) Sam Snead

12. Who has the most professional majors without ever having won the PGA Championship?

a.) Bobby Jones

b.) Arnold Palmer

c.) Tom Watson

13. Name the only player to shoot 63 in the final round of the PGA Championship.

a.) Steve Stricker

b.) Brad Faxon

c.) Bruce Crampton

14. This player shot 266 for the second-lowest score in major championship history. It only got him second place in the PGA Championship. Who is it?

a.) Greg Norman

b.) Colin Montgomerie

c.) Phil Mickelson

15. Name the only player to win and lose the PGA Championship in a playoff.

a.) Steve Elkington

b.) Julius Boros

c.) Lanny Wadkins

16. Name the youngest winner of the PGA Championship

a.) Tiger Woods

b.) Rory McIlroy

c.) Gene Sarazen

17. Who won the PGA Championship the first year it switched to stroke play?

a.) Dow Finsterwald

b.) Jay Hebert

c.) Gary Player

18. Dating to 1934, only five players have won the final two majors of the year. Who was the first?

a.) Tiger Woods

b.) Lee Trevino

c.) Ben Hogan

 

 

 

Scroll Down....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANSWERS:

1. b

2. c

3. b

4. c

5. c

6. b

7. a

8. a

9. b

10. c

11. a

12. c

13. b

14. c

15. c

16. c

17. a

18. b

 





BMW International Open R3: Six-way tie for lead in Germany

Travelers Championship R3: Paul Casey takes Travelers lead with stunning round

American Family Insurance Championship R2: Stricker slips back as Toledo takes lead

Latest Official World Golf Ranking

Current European Tour Race to Dubai Standings

Current PGA Tour FedEx Cup Standings



LET & Leadingcourses.com partnering to promote best championship courses

Swedes in search of major success at Jabra Ladies Open

IK Kim & Catriona Matthew will return to Royal Lytham

Laura Davies first woman to compete in Staysure Tour event

Walmart NW Arkansas Championship R2: Minjee Lee & Nasa Hataoka sharing top spot in Arkansas

More news

Mickelson brings Major appeal to Scotland

Reed aiming to master Gullane as he returns to the Aberdeen Standard Investments Scottish Open

Fitzpatrick joins PGA TOUR as Special Temporary Member

Phil Mickelson apologizes for US Open conduct

Aussie Open champion Peter Thomson dies aged 88

In-form Fleetwood eyes glory in Germany

Fleetwood ready to carry momentum into Scottish Open

More news

Rickie Fowler, Puma & Arnie Army to honor Arnold Palmer

Sketchers unveil 2018 GO GOLF collection

© Golftoday.co.uk 1996-2018 - Terms & Conditions - Privacy Policy - About Us - Advertise - Classifieds - Newsletter - Contact Us